Kungen av rock

Elvis sjöng om önskningar och drömmar. I varje föreställning tar nya körsångare i Ålands Projektkör steget från dröm till verklighet och just därför firade kören sitt 10-årsjubileum med att sätta upp Elvis.


När Elvis Aaron Presley från Mississippi fyllde elva år fick han en gitarr. Han sjöng med i kyrkans gospelkör och prästen tyckte han hade talang. Som enda barnet i en arbetarfamilj fick han jobba som lastbilschaufför parallellt med studierna till elektriker.

En dag passerade han en skylt utanför Sun Records där det stod ”Inspelning av skiva $4”. Han tog mod till sig och klev in i studion för att sjunga, vilket blev starten på en kometkarriär. Elvis blev 42 år gammal och den artist som sålt flest skivor genom tiderna.

Elvis sjöng If I can dream… Om önskningar och drömmar. Drömmar vi hade som barn och drömmar vi har kvar än idag. Kampen om drömmens besannan­de har genomsyrat flera av våra projekt under årens gång; Duke Ellington, Queen, En värld full av liv, Syrakusas öga och nu Elvis. I varje föreställning tar nya körsångare steget från dröm till verklighet. I Ålands Projektkör möts nybörjare och erfarna körsångare, solister, musiker och dansare i ett härligt organiserat myller av estetisk kommunikation över alla gränser.

Min egen dröm är att få fortsätta förverkliga och utveckla det vi gör. Att utmana mig själv och Ålands Projektkör i nya åländska produktioner med olika teman, stilar och budskap. Med den här showen hyllade vi ELVIS.

Johanna Grüssner

dirigent och producent
Ålands Projektkör

Klicka här så kommer du till Nya Ålands bildspel från konserten.

Faktaruta

 • Elvis-showen framfördes i april 2019 på Alandicas stora scen
 • 4 spelningar fördelat på 2 dagar
 • Konserterna sågs av mer än 2.200 personer.
 • Solister
  Catrin Karlsson
  Dan-Anders Mörn
  Andréa Sandberg
  Per Arne Sondell
  Walle Wahlsten
  Tony Wikström 
 • Orkester:
  Fredrik Erlandsson - trumpet
  Markus Helander - trummor
  Andreas Jacobson - gitarr
  Kim Jansson - slagverk
  Jonas Lindberg - bas
  Samuel Muntlin - saxofoner
  Michael Ottosson - klaviaturer
  Nicklas Thelin - gitarr
Bild
Johanna Grüssner. Foto Marcus Boman
Johanna Grüssner
Producent och dirigent
Bild
Michael Ottosson
Michael Ottosson
Kapellmästare
Bild
Petronella Wester
Petronella Wester
Scenografi och regi
Walle Wahlsten
Solist
Att få sjunga med projektören för mig är alltid lika inspirerande och det är roligt att träffa alla. Sammanhållningen är så fin och vår Johanna är ju bara bäst. Och för mig var Elvis projektet väldigt speciellt. Min fina mamma dog plötsligt efter att jag hade varit med i A Tribute to Queen. Hon såg den föreställningen. Elvis var hennes idol och därför ville jag så gärna vara med på detta. Med detta fantastiska gäng.
Bild
Walle Wahlsten, solist med kören bakom sig på scen.
Artiklar