Queen på Stallhalla

Queen återupplivades på Stallhagens mörka tjärn, på den flytande scenen. Konserten bestod av Queens mest älskade sånger genom tiderna med lokala solister. Ett fantastiskt minne för alla som var där. 


På begäran presenterade 2017 Ålands Projektkör en rykande helkväll med Queens fängslande musik, inför en entusiastisk publik på totalt 1800 personer, den största publik Stallhalla någonsin haft. Konserten framfördes på den flytande utescenen på Stallhagens mörka tjärn framför det mäktiga berget som återger musiken på allra bästa sätt.

Konserten bestod av två gedigna set innehållande alla Queens mest älskade sånger genom tiderna. Ingen nämnd. Ingen glömd.

Medverkade gjorde professionella dansare och band från We Will Rock You - musikalen på Circus i Stockholm, Ålands Projektkör, ÅMI:s ungdomskör, Tonfallet från Jakobstad.

För att skapa en alldeles magisk afton hade åländska pristagaren Johan Holländer från JoHo Pyro skapat specialkomponerade effekter med pyroteknik till konserten. Johan är tidigare vinnare av Silver Vestalen i Cannes.

Faktaruta

 • Stallhagens flytande scen, 2017
   
 • Solister:
  Leonarde Brändström
  Carola Larsson
  Andréa Mattsson
  Simon Påvals
  Walle Wahlsten
   
 • Låten "Innuendo" gjordes till Freddie Mercurys egen sång som produktionen hade fått tillstånd att låna.
   

 • Förband:
  Angstbadan under ledning av Filip Karlström
Bild
Johanna Grüssner. Foto Marcus Boman
Johanna Grüssner
Producent och dirigent
Bild
Michael Ottosson
Michael Ottosson
Kapellmästare
Charlotte Zettergren
Dansare, Queen 2012 & 2017
När jag minns tillbaka på Projektkören och våra Queenprojekt så kommer det upp många varma minnen. Så genuina, härliga och proffsiga människor att jobba med! Att höra den stora kören bakom sig som förmedlade känslan i låtarna så bra, samtidigt som vi dansade, var mäktigt.
Bild
Charlotte Zettergren
Artiklar